Szkoła Podstawowa w Chojnowie

Nawigacja

Oddział przedszkolny

Informacja Regulamin Godziny otwarcia Lektury szkolne klasy IV Lektury szkolne klasy V Lektury szkolne klasy VI Lektury szkolne klasy I-III PROCEDURY ZWROTU KSIĄŻEK I PODRĘCZNIKÓW DO BIBLIOTEKI SZKOLNEJ.

Biblioteka Szkolna

Lektury szkolne klasy V

LEKTURY OBOWIĄZKOWE:

• WIKTOR GOMULICKI - „WSPOMNIENIA NIEBIESKIEGO MUNDURKA”

• EDMUND NIZIURSKI - „SPOSÓB NA ALCYBIADESA”

• HENRYK SIENKIEWICZ - „W PUSTYNI I W PUSZCZY”

• ALFRED SZKLARSKI - „TOMEK W KRAINIE KANGURÓW”

• MAREK TWAIN - „PRZYGODY TOMKA SAWYERA”

• JULIUSZ VERNE - „W 80 DNI DOOKOŁA ŚWIATA”

LEKTURY UZUPEŁNIAJĄCE:

• F. H. BURNETT - „TAJEMNICZY OGRÓD”

• FERENC MOLNAR - „CHŁOPCY Z PLACU BRONI”